Nieuws

Hoge patiënten beoordeling en complimenten
10-01-2022
Bekijk hier het filmpje hoe jullie ons waarderen!
7 tips om rugpijn te verlichten
10-01-2022
Rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug. Veel mensen kampen met rugklachten. Heb jij ook last van je rug? Er is een aantal dingen die je kunt doen om je rugpijn te verlichten.
In Nederland is nu reanimatie binnen 6 minuten mogelijk
10-01-2022
In heel ons land kan nu binnen zes minuten worden gestart met reanimatie bij een hartstilstand. Dit komt door een toename van het aantal burgerhulpverleners en AED’s, meldt de Hartstichting in samenwerking met HartslagNu.
Gezonde leefstijl tegen Corona
10-01-2022
Ons immuunsysteem, het lijkt meer dan ooit een onderwerp van gesprek wegens de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het internet en social media worden overspoeld met berichten hoe we met voeding, training of supplementen ons immuunsysteem kunnen ‘boosten’. Zelfbenoemde goeroes geven de meest uiteenlopende adviezen. We bespreken wat de effecten zijn van voeding, training en bepaalde supplementen op ons immuunsysteem is.
7 mogelijke oorzaken van koude handen en voeten
10-01-2022
Iedereen die weleens een lange schaatstocht of winterwandeling heeft gemaakt, kent het gevoel. Je vingers zijn gevoelloos en blauw geworden en je voeten voelen aan als ijsklompen. Oostindjer: “In een koude omgeving doet het lichaam er alles aan om de kern waar de vitale organen zich bevinden, warm te houden. De oppervlakkige bloedvaten laten minder bloed door naar de huid.
De beste verzekeringen voor fysiotherapie in 2022!
02-12-2021
Ook dit jaar daalt het aantal vergoedingen in de polissen van de Aanvullende Verzekering en stijgt, in veel gevallen, de premie. Geen goede boodschap.
Grote studie toont echte gezondheidseffecten aan van buiten zijn
01-12-2021
Elke dag een uurtje naar buiten is niet alleen gezond omdat je dan in beweging komt, maar ook omdat je natuurlijk daglicht tot je neemt. Dat is goed voor je humeur, verbetert je slaap en verlaagt de kans op depressie, blijkt uit een nieuwe grote studie.
12 tips om minder te stressen
30-11-2021
Vermoeidheid, spierpijn, druk op de borst, een moeilijke ademhaling en geen sprankeltje vreugde: het zijn allemaal symptomen van stress. Herkenbaar? Deze tips kunnen je helpen om minder te stressen.
Zo herken je een herfstdepressie (en dit kun je er aan doen)
29-11-2021
Kortere dagen, moe en een kort lontje: de herfst staat nu niet bepaald bekend als meest vrolijke seizoen. Bij sommigen kan die neerslachtigheid doorslaan in een depressie. Hoe dat te herkennen en vooral: wat te doen?
Piepklein beetje lichaamsbeweging is al goed voor je geheugen
12-11-2021
Zelfs een heel klein beetje lichaamsbeweging is al goed voor je geheugen, blijkt uit een klein onderzoek van Japanse en Amerikaanse wetenschappers.