Nieuws

Stoptober is begonnen: dit gebeurt er in je lichaam als je stopt
11-10-2021
Iedereen weet inmiddels dat roken ongezond is. Dat komt doordat sigaretten de schadelijke stoffen teer, nicotine en koolmonoxide bevatten. Met name de teer is erg slecht voor je longen. Nicotine is een verslavend middel dat met name op het zenuwstelsel werkt en het stofje dat het stoppen met roken zo moeilijk maakt. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk in je lichaam als je stopt met roken?
5 tips tegen vermoeidheid
11-10-2021
Het is koud, nat en eerder donker. Voor veel mensen de tijd waarin ze nou niet bepaald overstromen van levenslust. Vier van de tien Nederlanders voelen zich in de donkere en koude maanden moe en minder energiek dan in de warmte en het licht van de zomer. Vijf tips om vol energie de herfst door te komen.
Te veel vrije tijd net zo stressvol als te weinig
11-10-2021
Veel mensen hebben het te druk en ervaren een gebrek aan vrije tijd. Als de hoeveelheid vrije tijd toeneemt, voelen mensen zich gelukkiger. Maar dit is tot op een bepaalde hoogte. Als je te veel vrije tijd hebt, neemt de hoeveelheid stress weer toe en het gevoel van welzijn neemt dan af. Dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers na een serie van studies.
Hoe dragen sport en bewegen bij aan Positieve Gezondheid?
11-10-2021
Positieve Gezondheid kijkt breder naar de mens dan alleen ‘aan- of afwezigheid van ziekte’. Het gaat om eigen regie op een zinvol en gezond leven. Ook sport en bewegen dragen daar positief aan bij, weten we. In dit artikel leggen we uit hoe die samenhang precies werkt. 
Om conditie te verbeteren is elektrische fiets nutteloos
11-10-2021
Elektrische fietsen zijn razend populair en o zo gezond, want je bent lekker actief bezig. Toch? Tijd voor een test, met een gewone fiets, een e-bike én met wetenschappers van de Universiteit Twente. „Op turbostand hoef je pedalen alleen te aaien.”
AED vernieuwd aan buitenzijde praktijk locatie Molenstraat
03-09-2021
Helaas kan een hartstilstand iemand plotseling overkomen. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Zo’n apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen.
Leefstijlprogramma effectief voor operatiepatiënten
03-09-2021
Een leefstijlprogramma voor mensen die een darmkankeroperatie ondergaan, blijkt zo succesvol dat het Radboudumc dit gaat aanbieden aan alle patiënten die een operatie moeten ondergaan. In de komende 2 jaar word dit programma uitgebreid, zodat ook andere patiëntengroepen onder begeleiding fitter kunnen worden voor hun operatie.
Hoe de lockdown onze weerstand heeft beïnvloed
03-09-2021
Meer afstand, minder contact en eindeloos onze handen wassen: we doen het al ruim een jaar om coronabesmettingen tegen te gaan. Ook andere virussen dragen we minder snel over. Is onze weerstand daar lui van geworden? En zo ja, kunnen we daar iets aan doen?
Spannende momenten? Een rusteloos gevoel?
03-09-2021
Een examen, een belangrijke presentatie, een afspraak waar je tegenop ziet. Spannende, belangrijke of onzekere momenten kunnen een zenuwachtig en onrustig gevoel veroorzaken. Op zich niet erg, maar wat als het je prestaties in de weg zit?
Waarom het belangrijk is om meer te bewegen
01-06-2021
Waarom moeten we eigenlijk meer bewegen en hoe doe je dat? Huisarts en leefstijldeskundige Jacqui van Kemenade: "Door te bewegen, blijven we tot op hoge leeftijd fit."