Nieuws

Waarom het belangrijk is om meer te bewegen
01-06-2021
Waarom moeten we eigenlijk meer bewegen en hoe doe je dat? Huisarts en leefstijldeskundige Jacqui van Kemenade: "Door te bewegen, blijven we tot op hoge leeftijd fit."
Een goede ademhaling verbetert de kwaliteit van leven
01-06-2021
"De manier waarop we ademhalen, bepaalt hoe we ons voelen", zegt ademcoach Fenneke Dam. "Heb je bijvoorbeeld veel stress, dan schiet je ademhaling omhoog. Je haalt dan vaak oppervlakkig en snel adem over de toppen van je longen. Deze oppervlakkige ademhaling kan er vervolgens voor zorgen dat gevoelens van stress en spanning in het lijf toenemen."
Effectiviteit van fysiotherapie wetenschappelijk onderbouwd
01-06-2021
Onderzoeks- en consultancybureau Ecorys publiceerde recent het rapport ‘Substitutie van zorg, Fysio- en Oefentherapie op de juiste plek’. Dit rapport is het resultaat van een onderzoek naar de effectiviteit en kosteneffectiviteit van fysiotherapie en oefentherapie, dat aantoont dat deze vormen van zorg bij 27 van de 39 onderzochte aandoeningen effectief zijn.
Provincie biedt mogelijkheid een sportprothese uit te proberen
01-06-2021
De provincie is samen met Uniek Sporten Brabant een proef gestart met het uitlenen en uitproberen van sportprotheses.
Last van je rug of je stoel?
30-05-2021
Hoeveel uur per dag zit je achter een beeldscherm, in de auto of voor de televisie? Sta je dan stil bij hoe je zit? Vaak niet. Totdat rugklachten ontstaan.
Rug- of nekklachten? Dit is de ideale slaappositie!
30-05-2021
Heb jij last van (lage) rugpijn of schouder- en nekklachten? Dat werkt ongemerkt behoorlijk door in je dagelijks leven. Deze klachten hebben namelijk een negatieve impact op je slaap en de daaropvolgende vermoeidheid heeft weer invloed op al je dagelijkse activiteiten. Wat weinig mensen weten is dat de positie waarin je slaapt, rugpijn en nek- en schouderklachten kan verergeren of juist verminderen.
Krachttraining - vitaal voor lichaamsfuncties
30-05-2021
Wandelen, fietsen allemaal prima natuurlijk, maar we vergeten - vooral als we wat ouder worden - de krachttraining. Juist krachttraining is essentieel voor een goed functionerend lichaam.
Lage rugpijn… Wat nu?
30-05-2021
Lage rugpijn komt veel voor: vier van de vijf mensen hebben er weleens last van.
Nooit meer op dieet: 'Iedereen is geboren als intuïtieve eter'
04-05-2021
Op 6 mei is het internationale antidieetdag. Want zeg zou zelf: diëten zijn vaak niet de oplossing. Veel verstandiger is het om een gezonde relatie met eten te hebben. Steeds meer diëtisten komen daarom met een tegengeluid: intuïtief eten.
Kabinet veroorzaakt slachting onder sportende jongeren
04-05-2021
Met frietje mayo zorgt kabinet voor slachting onder sportende jongeren. Thijs Zonneveld bespreekt in zijn nieuwe column de huidige versoepelingen in tijden van de coronacrisis, maar vindt daarbij dat het demissionaire kabinet nauwelijks oog heeft voor de sport.