AED vernieuwd aan buitenzijde praktijk locatie Molenstraat

03-09-2021

Helaas kan een hartstilstand iemand plotseling overkomen. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Zo’n apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen.
 

Op onze praktijk is al langer een AED aanwezig die ook is aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie. Onze praktijk vindt het belangrijk dat de overlevingskans bij een hartstilstand ook voor bewoners in de omgeving van onze praktijk zo groot mogelijk is. Daarom is de AED ook voor hen bereikbaar, ook in de uren dat onze praktijk gesloten is. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Elke seconde dat de AED eerder wordt ingezet, kan namelijk het verschil maken. 

Kunt u zelf reanimeren? Dan kunt u zich als burgerhulpverlener bij dit systeem aanmelden via www.hartstichting.nl/aanmelden. U krijgt dan een oproep om te reanimeren bij een hartstilstand in uw buurt en kunt zo levens redden.

Uiteraard hopen wij van harte dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar het is goed om te weten dat deze mogelijkheid er is. We vinden het fijn om op deze manier ons steentje bij te kunnen dragen en hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd over de vervanging van onze AED.

 

Met vriendelijke groet,

Pieter Mies